Захід "Zero waste" відбувся в запорізькій гімназії №31

13:17, 11 тра. 2019
 
Захід

Захід "Zero waste" ("Без сміття") відбувся в запорізькій гімназії №31. Участь взяли 908 школярів. Загалом діяло 4 локації, де діти проходили відповідні завдання на квестах, а також була фотозона. Головна мета – навчити дітей безвідходного виробництва, так би мовити, щоб сміття не надходило на смітники та крематорії, а повторно споживалося та перероблялося, - зазначила директорка гімназії Тетяна Трапезіна. Участь у заході беруть учні з 1 по 10 класи. Ментори – 9-ти та 10-ти класники, а учні з 1 по 8 клас – учасники локацій та квестів. Спочатку для школярів показали лекції та показали фільми, а потім вони відправилися на завдання. Для одинадцятикласників  продовжувалося навчання.

Вчителі та учні запорізької гімназія №31 єдині в місті, хто здобули перемогу в міжнародному проекті "Zero waste school" та вперше, в його рамках, провели захід присвячений поводженню зі сміттям для школярів. Загалом участь у відборі взяло 1200 шкіл з Україні.

"Ми взяли участь у відборі 1200 шкіл в Україні і стали однією зі ста шкіл, які будуть популяризувати і розвивати ідею “Zero waste style”. Ця ідея не можна сказати, що зовсім нова, але в Україні ще недостатньо популяризована, як ми вважаємо, особливо в нашому регіоні. Тому захід буде носити більш просвітницьку діяльність, ми хочемо всіх ознайомити з тим, що це таке, як проходить цей стиль життя", - говорить застпуниця директорки запорізької гімназії №31 Оксана Колесник. 

"Ми хочемо очистити нашу гімназію, наше місто, нашу планету від зайвого сміття. Нас навчили цьому і ми намагаємося надати дітям уміння сортувати сміття привести його до найменшої кількості в будинках в себе. Ми намагалися показати дітей, як вони можуть організуватися, провести захід", - говорить директорка запорізької гімназії №31 Тетяна Трапезіна.

У вересні адміністрація школи в рамках міжнародного проекту "Zero waste school" планує провести семінар на тему «Життя без сміття» для інших директорів місцевих шкіл.