Перевірити, на які ремонти у Запоріжжі витрачають бюджетні кошти, як швидко та наскільки якісно їх виконують - відтепер містяни зможуть за допомогою Інтернет-сервісу «Антикорупційна мапа»

15:57, 22 тра. 2019
 
Перевірити, на які ремонти у Запоріжжі витрачають бюджетні кошти, як швидко та наскільки якісно їх виконують - відтепер містяни зможуть за допомогою Інтернет-сервісу «Антикорупційна мапа»

На ній розміщені понад 100 тисяч об’єктів: житлових будинків, лікарень, дитячих садків, шкіл, спортивних майданчиків та бібліотек. 

Сотні скарг щодо неякісно виконаних ремонтів та 5 відкритих кримінальних проваджень – результати роботи «Антикорупційної» мапи. Відкрили цей Інтернет-сервіс два роки тому в Києві, пізніше запрацював іще у 5 містах України.

"Це соціальний інструмент – інтерактивна карта ремонтів. Що ми зробили, є дані на Прозоро, які ми інтегрували в онлайн-мапу. Тепер кожен житель міста, навіть всієї України може зайти на цю онлайн-мапу, яка знаходиться на сайті map.shtab.net  і подивитися, чи робився ремонт в його будинку. На карті нанесені ремонти, які зроблені за бюджетні кошти, тобто за кошти платників податків, які ми сплачуємо" - повідомляє  керівник проекту, виконавчий директор громадської організації «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик.

«Антикорупційна» мапа ремонтів проста у використанні. Варто знайти на ній об’єкт, котрий зацікавив, натиснути на нього та подивитися, скільки коштів спрямували на його ремонт. Якщо ремонт був виконаний неякісно – можна написати скаргу до керівників проекту.

Одним із об’єктів, вказаних на мапі, є будинок на проспекті Соборному, 133. Торік тут, згідно з офіційною інформацією, зробили ремонт даху. На це спрямували 700 тисяч гривень із міського бюджету. Цю інформацію розробники проекту «Антикорупційна мапа» розмістили в оголошенні на будинку. 

"Капітальний ремонт даху був зроблений влітку минулого року, в червні та липні, це і проекті роботи і сам ремонт. Ви побачили якість ремонту, ми всі задоволені" - розповідає мешканка будинку № 133 Ірина Салгалова.