23 запорізьких школярі відвідали сьогодні Запорізький слідчий ізолятор

16:56, 22 тра. 2019
 
23 запорізьких школярі відвідали сьогодні Запорізький слідчий ізолятор

Екскурсія відбулась у рамках проекту Міністерства юстиція «Від мрії – до дії». Учням демонструють роботу різних державних установ – намагаються навести, як позитивні, так і негативні приклади. З початку березня підлітки відвідали рятувальну службу, поліцію та Бердянську колонію №77.

Дев‘ятикласник Олександр Ярославський має знайомих, які вважають привабливим злочинний спосіб життя. Під час екскурсії побачив, до чого це може призвести.

"Як екскурсія мені сподобалось, а саме місце – ні. Не хотів би тут ще раз опинитись на місці ув‘язнених. Навіть на екскурсію сюди ще раз не прийшов би, тому що мені сама атмосфера не дуже подобається. Мені було цікаво, але я і до цього розумів, що кримінал, крадіжка – це погано. І я не хотів би опинитися за цією стіно" - розповідає дев‘ятикласник Олександр Ярославський.

У Запорізькому слідчому ізоляторі знаходяться громадяни, які перебувають під слідством, або під судом. Зараз їх тут 670. Умови та особливості утримання – частина екскурсії.

"Для чого це робиться? Це робиться для того, щоб діти мали уявлення про те, що їх чекає в залежності від того, який шлях вони оберуть. Тож ми сподіваємося, що подібні екскурсії спрацюють, як деякий запобіжник і діти все ж таки зроблять вірний вибір, адже жодним чином нікому не хочеться повертатися в такі установи, вже не в якості екскурсанта, а не дай Боже в якості якого-небудь підслідчого" - говорить керівниця прес-служби головного територіально управління юстиції в запорізькій області Олександра Богачова.

Долучитись до проекту і організувати екскурсії для учнів може будь-яка школа – для цього працівникам навчального закладу потрібно звернутись до управління юстиції в області.