Челендж #стоппакет у рамках акції «Зелене місто Z»: День без полиетилену»

18:23, 25 тра. 2019
 
Челендж #стоппакет у рамках акції «Зелене місто Z»: День без полиетилену»

Челендж #стоппакет у рамках акції «Зелене місто Z»: День без полиетилену» відбувся біля одного з гіпермаркетів Запоріжжя. Містяни мали змогу обміняти свої пакети з пакетами в організаторів акції на екологічні торбини. В наметі організаторів челенджу стоппакет – громадської організації «Справжні дії», міняли зібрані в один пакет інші пакети на екологічні торбинки. Для цього потрібно було принести свої пакети, заповнити анкету, та сфотографуватись зі своїм внеском й отриманою торбинкою. 

"Я дізналась про цю акцію через знайомих, і зараз я волонтерка цієї акції. Я вважаю, що це дуже важливо для екологічної ситуації, як в країні, так і в місті. Пакети – це одна з найбільших проблем зараз у місті, адже люди беруть їх все більше і більше. Це показує споживацьке ставлення до природи. А ми стараємось зменшити негативний вплив. Наскільки я знаю, ті пакети, що ми сьогодні на торбинки обмінюємо, відвезуть до переробного заводу, де нададуть пластику друге життя", - говорить волонтерка акції «Стоппакет»  Марія Лисенкова.

"Я приїхала з Вільнянська. Почула про цю акцію раніше, але не встигла зареєструватися на їхньому сайті. І коли побачила, що акція буде відбуватися тут – дуже зраділа і приїхала. Свого часу мене дуже вразило, що велика кількість пакетів валяються у лісосмугах та на ланах. Я почала їх збирати. У нас в місті був пункт прийому цих пакетів, тож носила туди. Але потім він закрився і я не знала куди діти ті пакети, що ще залишались в мене. Тож дуже зраділа, що змогла відвезти їх сьогодні сюди",- говорить учасниця акції «Стоппакет» Тетяна Здоровець.