У Молочному лимані Запорізької області збудують гідротехнічну споруду, яка дозволить уникнути замулення.

17:21, 29 тра. 2019
 
У Молочному лимані Запорізької області збудують гідротехнічну споруду, яка дозволить уникнути замулення.

       У Молочному лимані Запорізької області збудують гідротехнічну споруду, яка дозволить уникнути замулення. Фінансуватимуть будівництво з державного бюджету, на це мають спрямувати 57 мільйонів гривень. За словами директора Приазовського національного парку Дмитра Воловика, гроші на рахунки мають надійти наступного тижня. Після – одразу розпочне роботу підрядна організація. Гідротехнічну споруду планують звести за 15 місяців.

      "Гідротехнічна споруда – це своєрідна лагуна, створена з каміння, 140 метрів моря, котра буде захищати як зі східної, так і південної сторони, а посередині водоприймальна чаша, котра дозволить не замулювати Молочний лиман. Найбільша проблема Молочного лиману – це постійне занесення його піщаними масами. Кабінет міністрів вже проголосував за це питання. Фінансування ми чекаємо на наступного тижні" - розповів директор Приазовського національного парку Дмитро Воловик.

   Нагадаємо, через замулення промоїни між Молочним лиманом та Азовським морем у 2017 році стався масовий мор риби. Загинуло понад 60 тис особин пеленгаса та майже 1300 особин кефалі. Держава зазнала збитків на понад 93 мільйона гривень.