Якими будуть запорізькі мости через річку Дніпро за проєктом, відкоригованим згідно з новими нормативами містобудування

16:50, 6 чер. 2019
 
Якими будуть запорізькі мости через річку Дніпро за проєктом, відкоригованим  згідно з новими нормативами містобудування

про це сьогодні розповів генеральний проєктувальник об’єкту  запорізької  автотранспортної магістралі Віталій Марочка.  Загальна вартість проєктних робіт - 53 мільйона гривень. Зараз Служба автомобільних доріг у Запорізькій області має тільки половину від цих коштів.

- "Змінені норми щодо освітлення, воно буде тепер трьох режимним, змінені норми до доступу велосипедистів та інвалідів до даного проекту, це також буде реалізовано. Дещо змінені підходи до антикорозійного захисту, що також буде враховано в цьому проекті, плюс декілька розділів, які раніше не розроблялися. Це система раннього сповіщення надзвичайних ситуацій, цивільних захист, архітектурна під світка даного об’єкту, ну і деякі інші подробиці" - повідомляє генеральний проєктувальник об’єкту  Запорізької  автотранспортної магістралі Віталій Марочка.


- "Ми повинні до кінця жовтня-місяця, до 31 числа, відкорегувати нашу стадію проекту, віддати її на експертизу і отримати позитивний висновок. Тоді ми будемо вважати, що наша стадія проекту завершена 100відсотково. І ми, на підставі експертного висновку повинні об’явити тендер на добудову нашої магістралі. Ну, на той залишок робіт, який залишився на сьогоднішній день" - розповідає заступник начальника служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Шандиба.

Нагадаємо, що будівництво  об’єкту  запорізької  автотранспортної магістралі розпочалося 15 років тому. У 2014 році було припинено фінансування будівництва споруди, а в 2017 будівництво зупинено офіційно. Загальна сума збитків склала близько 10 млн грн.

Підпишіться на нас у Telegram - t.me/suspilnezp
Ми в Instagram - www.instagram.com/suspilne_zp
Вподобайте нашу сторінку на Fаcebook - UA: Запоріжжя