Жіноча волейбольна збірна України готується до домашньої гри «Золотої Європейської ліги» - залишилося два дні

19:40, 6 чер. 2019
 
Жіноча волейбольна збірна України готується до домашньої гри «Золотої Європейської ліги» - залишилося два дні

У запорізькому палаці спорту «Юність» прийматимуть збірну Чехії, котрій поступилися на виїзді.

Перед початком заняття дівчата посміхаються та розтягують м’язи, аби не травмуватись. Але слухаючи тренерські настанови, вони зосереджені та налаштовані на роботу. За відсутності шістки гравчинь основного складу, які тренуються вдома за індивідуальним планом, для більшості цих дівчат виклик до лав головної команди країни - нагода заявити про себе.   

- "Тут у нас кілька експериментальний склад. Ми залучили молодих і перспективних волейболісток, аби дати їм відчути що таке міжнародний рівень. Так ми виграли у Швеції та словацької збірних з сухими рахунками, а ось чеській команді поступились у боротьбі 1:3. Ситуація у нашій підгрупі заплутана, але 8 числа ми повинні налаштовуватись на важкий матч проти Чехії. Обігрувати їх можливо" - розповідає головний тренер жіночої збірної України з волейболу Гарій Егіазаров.

Нинішній склад збірної – дівчата з українських клубів та волейболістки, які грають за кордоном. Однією з досвідчений легіонерок є капітан команди Анна Степанюк, яка минулого сезону виграла титул віце чемпіонки Індонезії у складі «Джакарти».

- "Остання гра для нас була не сильно вдалою. Можливо ми перехвилювалися. Програли у тактиці, але у нас був час підготуватися і ми будемо старатися показати хороший результат у наступних іграх" - говорить капітан збірної України з волейболу Анна Степанюк.

Є у складі української команди і відомі місцевим уболівальникам виконавиці. Це екс-волейболістки запорізької «Орбіти» Алла Політанська  та вихованка запорізького волейболу Дар’я Дрозд. Кілька останніх сезонів вона грає у найсильнішому клубі України – виступає за юженський «Хімік».

- "Коли я приїжджаю сюди, то дуже багато приходить і близьких, і рідних, і просто знайомих підтримати та вболівати. Але це коли я виступаю за свій клуб, нині йдеться про збірну, тому впевнена що цих зустрічей чекають із особливим нетерпінням. Спробуємо не підвести разом із дівчатами" - каже волейболістка збірної України Дар’я Дрозд.

Слідом за суботнім матчем проти чеської команди підлеглі Гарія Егіазарова 12 червня у Палаці спорту «Юність» проведуть зустріч «Золотої Європейської ліги» проти збірної Швеції. Останній у підгрупі матч українки зіграють на виїзді у Словаччині 15 червня.

 

Підпишіться на нас у Telegram - t.me/suspilnezp
Ми в Instagram - www.instagram.com/suspilne_zp
Вподобайте нашу сторінку на Fаcebook - UA: Запоріжжя