«Внутрішньобудинкові газові мережі та їхнє обслуговування» обговорювали у Запоріжжі

11:04, 19 чер. 2019
 
«Внутрішньобудинкові газові мережі та їхнє обслуговування» обговорювали у Запоріжжі

Учасники - понад дві сотні осіб -  представники газових компаній та об’єднань співмешканців багатоквартирних будинків.

Обговорити обслуговування внутрішньо будинкових газових мереж запропонували на підприємстві «Запоріжгаз».

- "Відмінили положення про обслуговування внутрішньо будинкових газових мереж за 1997 рік. Був змінений кодекс газорозподільних систем. Закон України «Про житлово-комунальні послуги» та правила безпеки систем газопостачання" - повідомляє тезнічна директорка «Запоріжгаз» Тетяна Бузовська.

Досвідом поділилися представники газових підприємств із 4-ох різних областей. Зокрема, в місті Дніпро цим питання почали займатися у 2015-ому році.

- "Дев’ять будинків уже забезпечені такими угодами. Кожен будинок ми прораховували індивідуально. Інколи укладали кілька угод одразу. Середня вартість будинку на під’їзди це 45 квартир – це понад 300 тисяч гривень на рік, це понад п’яти гривень на одну квартиру, це 1 гривня  80 копійок на 1-го мешканця. У Дніпрі 450 будинків ОСББ, міська влада нам сприяла" - говорить директорка з капітального будівництва товариства «Дніпропетровськгаз» Оксана Чорноморченко.

- "Ми готові були підписати акт про розмежування. Провести інвентаризацію. Ми самі визначили межі. Ми звернулися до департаменту інвентаризації держмайна. Нині вже є 179 тисяч актів розмежування з приватним сектором і 3 з половиною тисячі щодо багатоповерхівок. Усе індивідуально" - розповідає головний інженер товариства «Дніпропетровськгаз» Олександр макаренко.

Після чотирьох годин перемовин учасники домовилися написати колективного листа до органів державної влади за роз’ясненнями, зокрема, як визначати межі газових мереж. Після того будуть готові підписати угоду з «Запоріжгазом».

Підпишіться на нас у Telegram - t.me/suspilnezp
Ми в Instagram - www.instagram.com/suspilne_zp
Вподобайте нашу сторінку на Fаcebook - UA: Запоріжжя