Шестеро абітурієнтів із Запорізької області склали зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів

16:59, 27 чер. 2019
 
Шестеро абітурієнтів із Запорізької області склали зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів

     Шестеро абітурієнтів із Запорізької області склали зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів. Максимальний результат набрали з таких предметів, як математика, хімія, українська та англійська мова. З трьома майбутніми студентами, які мешкають у Запоріжжі, поспілкувалися кореспонденти Суспільного.

     Цьогорічний випускник «Січового колегіуму» Олександр Садоха навчався у математичному класі – мав по десять годин занять щотижня. Це стало основою його підготовки – незалежне оцінювання з предмету він склав на 200 балів. Тепер Олександр планує вступати до вищої школи на факультети прикладної математики, або фізики. Як майбутню професію, розглядає працю вченого.

       "Це почалось десь у третьому класі. У нас був дуже неспокійний клас. Вчителька сказала: «якщо ви викрикуєте, то викрикуйте правильно». І ось ми сиділи у класі, була складна задача і ніхто не зміг її вирішити. Хвилин десять ми сиділи і тут я викрикнув відповідь. Я спочатку злякався, думав мені поставлять двійку за погану поведінку. І тут наступне речення: «я поставлю тобі 12 балів». І це якось мені запам‘яталось і повернуло в сторону вивчення математики" - розповів Олександр Садоха.

 

   Випускниця 40-ої запорізької школи Наталія Данилюк мріє опанувати професію, пов‘язану з засобами масової інформації. Для цього доклала зусиль до вивчення української мови. З відповідного предмету отримала у ЗНО найвищий бал. Нині допомагає вивчати мову молодшій сестрі. 

     "Я дуже вдячна своїй вчительці з української мови та літератури. Це майстер своєї справи. Вона знає свій предмет не на 200, а на всі 500 балів. І більшість її учнів складали ЗНО на 180, на 190+, тому з таким педагогом це не дуже складно. Я збираюсь на факультет журналістики, а там мова дуже важлива. Я буду писати там статті та спілкуватися з людьми, тому українська мова – це пріоритет" - розповіла Наталія Данилюк.

 

   Починаючи з восьмого класу Катерина Демченко чотири роки поспіль брала участь та посідала призові місця в районних і обласних олімпіадах із хімії. Отримані знання допомогли випускниці 28-ої школи скласти оцінювання з предмету на 200 балів. Воліє стати науковцем.

    "Це можливість дізнатись щось нове. Я вважаю, що за хімією майбутнє. Тому можна досліджувати, робити якісь відкриття. Відповіді на всі питання в повсякденному житті, можна знайти за допомогою хімії. Тому що, все навколо нас – загалом, це хімія. І ставлячи щодня питання «чому?» можна знайти відповідь на це питання у хімії. В будь-якому разі, хотілося б поєднати своє життя з хімією, а далі, як вийде, як будемо наукою займатись. Зараз основна мета – отримати вищу освіту" - наголосила Катерина Демченко.

 

   Загалом в Україні 200 балів із зовнішнього незалежного оцінювання набрали 190 випускників. Найбільша кількість абітурієнтів отримала максимальний бал із математики, на другому місці - англійська мова, наступна - біологія.