У Запоріжжі відбувся літній чемпіонат України з плавання «Містер Батерфляй»

14:43, 15 лип. 2019
 
У Запоріжжі відбувся літній чемпіонат України з плавання «Містер Батерфляй»

   У запорізькому басейні «Спартак-КПУ» 13 липня підбили підсумки триденних змагань літнього чемпіонату України з плавання «Містер Батерфляй». 250 спортсменів боролися за призові місця та перепустки до майбутнього чемпіонату Європи на «короткій воді». 

Під час календарного національного старту також розіграли призи срібного призера Олімпіади 2000 року Дениса Силантьєва. Саме у цьому басейні титулований запорізький плавець відшліфував майстерність під керівництвом заслуженого тренера України Сергій Гусева. Серед учасників чемпіонату є ті, хто продовжує традиції Силантьєва. Господар змагань, Олександр Котровський, чотири рази підіймався на п’єдестал пошани. 

     "Змагання минули дуже організовано. Ви бачите, що вони у такому темпі і це цікаво, і для глядачів, і для спортсменів. У нас тут є три рекорди України серед юніорів. Два з них Ткачук Максим встановив у "брасі". Також команда з Волинської області встановила новий рекорд України в естафеті 4 по 200 метрів вільним стилем. Хоча ці рекорди встановили молоді спортсмени, це вселяє надію, що у нас є резерв, що вони можуть допомогти нашим літнім плавцям, що, до речі, ми і очікували від цих змагань - розповів президент федерації плавання України Андрій Власков.

   Загалом у скарбничці господарів змагань 11 медалей – три золоті, чотири срібні та стільки ж бронзових нагород. За підсумками чемпіонату тренерський штаб національної збірної визначив кандидатський склад спортсменів для участі у континентальному форумі, котрий у грудні прийматиме британське Глазго.