Агітаційний концерт партії «Патріот» відбувся 16 липня на площі Фестивальній у Запоріжжі

14:43, 17 лип. 2019
 
Агітаційний концерт партії «Патріот» відбувся 16 липня на площі Фестивальній у Запоріжжі

З виборцями зустрівся голова політ сили Микола Голомша, кандидат від Запоріжжя Юрій Копишинський, а також серед артистів, що виступали був Іво Бобул, який також балотується від цієї партії.

Мешканка Кривогу Рогу Наталія Білецька знаходилась у Запоріжжі проїздом. Під час зустрічі з друзями дізналась про цей концерт.

- "Серйозно, ми проходили повз і побачили, що тут буде концерт. Не знали, хто буде виступати, афіші не бачили, вийшли увечері прогулятись, подивитись. Ні, чесно, про цю партію я нічого не знаю. Телевізор ми не дивимось, не вдумуємося, не хочемо все це дивитись. Нам боляче за свою країну, на те, що робиться, що війна йде" - каже мешканка Кривогу Рогу Наталія Білецька.

Запоріжанка Ольга Олександрівна також дізналась про концерт випадково, під час прогулянки з онуком.

- "Вийшли гуляти, чуємо – музика. Вирішили підійти. Прочитала афішу – Іво Бобул. Мені він подобається, як співак, але я не зрозуміла навіщо він йде у депутати. Але якщо йому хочеться – хай іде. У нас і так вистачить економістів, політиків, юристів, а артист, я не знаю, навіщо?" - цікавиться Запоріжанка Ольга Олександрівна.

Народний артист України Іво Бобул на сцені з 1980 року. На цих парламентських виборах йде п‘ятим номером від партії «Патріот».

- "А чом би й ні? Слава Богу, досвід є, освіта є. В політиці розбираємось, тому треба йти. Практично йшов, тому що я в культурі все життя і треба щось з нашою культурою робити. І не тільки, є багато питань, багато проблем, які потрібно вирішити. Зараз щось казати про якісь пункти – це зараз немає абсолютно ніякого сенсу, тому що я не знаю хто там, що там буде. Пункти все є, програма є. Ми хочемо побачити, хто туди попаде, як воно буде" - розповідає народний артист України Іво Бобул.

Засновник запорізького кінного театру та голова громадської організації «Січові козаки» Юрій Копишинський висувається від партії «Патріот» по 74-му мажоритарному округу.

Голова «Патріоту» Микола Голомша з 1992 по 2000 рік займав посади у львівській прокуратурі, потім став першим заступником прокурора Чернівецької області, а з 2001-го пішов на підвищення у генеральну прокуратуру. З 2014 року працював першим заступником генпрокурора України.

У програмі партії «Патріот»: зміни в галузі нацбезпеки та оборони держави, антикорупційні ініціативи, а також екологічні проекти. Програму партії проаналізував політолог Роман П‘ятигорець.

- "Для мене ці люди зібрали до купи всі гасла і всі месседжі «Європейської солідарності», «Голосу», щось взяли від «Свободи» і зробили такий собі вінегрет, який потім запропонували, як свою передвиборчу програму. До усіх цих блоків «створення та розвиток» середнього сектору безпеки і оборони». Це все або вже відбулось, або воно вже є закладено в програми вже існуючих політичних проектів, які вже принаймні мають рейтинг і мають шанс потрапити до парламенту" - говорить політолог Роман П‘ятигорець.

За концертом спостерігала представниця громадянської мережі «Опора» Ганна Дворна. 

- "Це був концерт присвячений агітації партії «Патріот», на ньому роздавали певну друковану продукцію, вона містила вихідні дані, тому порушення в цьому випадку ми не зафіксували і концерт – це один з найпоширеніших видів агітації в цій парламентській кампанії, в ньому також не міститься ознаки порушень" - зазначає представниця громадянської мережі «Опора» Ганна Дворна.

За підрахунками організаторів, концерт відвідали до п‘ятисот глядачів.