Діти, яких вчора в Запоріжжі відсторонили від навчання, будуть вдома, допоки триває розслідування

15:39, 12 вер. 2019
 
Діти, яких вчора в Запоріжжі відсторонили від навчання, будуть вдома, допоки триває розслідування

Двоє дівчат, яких учора відсторонили від навчання, через відсутність довідки про щеплення, будуть удома, доки спеціальна комісія завершить внутрішнє розслідування події. Про це сьогодні кореспондентам Суспільного повідомили директор Запорізького академічного ліцею Вадим Комісаров та заступник директора Департаменту Запорізької обласної державної адміністрації Віктор Захарчук.

Батьки учениці 4-Б Запорізького академічного ліцею Валерії Шелудько та мати учениці 5 класу Вікторії Таранової були біля школи о 7.30 ранку. До школи не заходили, чекали на результат перемовин директора навчального закладу з представником департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Директор Запорізького академічного ліцею Вадим Комісаров посилався на юридичні документи і на подібний випадок у Хортицькому районі. Показав рішення суду на користь адміністрації школи. Батьки наводили власні аргументи.

Очільниці міського Департаменту освіти та науки Наталя Вітковська та головна спеціалістка територіального відділу освіти Олександрівського району Віра Даневська під час телефонної розмови з журналістами Суспільного підтвердили свою участь у розслідуванні обставин цієї справи. Коментарі пообіцяли надати після завершення роботи спеціальної комісії. Батьки школярок чекатимуть на висновки фахівців і розглядають можливість позиватися до суду, а поки кажуть: дівчата вчитимуться вдома, під наглядом родичів.