У Запоріжжі відзначили День Батька

14:24, 23 вер. 2019
 
У Запоріжжі відзначили День Батька

Четвертий рік поспіль у Запоріжжі відзначили День батька. Минулої суботи, 21 вересня, у центральному парку культури та відпочинку Дубовий гай нагородили 15 чоловіків – переможців конкурсу «А мій батько…».

Це – багатодітна родина Овчаренків. Поруч із батьком - дружина та п’ятеро дітей. Ще троє, двоє з яких: наймолодша семимісячна донька та найстарша – 19-річна - підтримують на відстані.

"Намагаємося по совісті жити. В любові. Намагаємося так, аби кожна дитина отримувала свою частину уваги. Наші діти соціально активні. Моя старша донька нещодавно виграла в конкурсі айті-технологій, з’їздили в Сан-Франциско, там представляли Україну. Середні і старші діти беруть приклад зі старших. У них теж у кожного свої захоплення. Я думаю те, що діти бачать  нас не ідеальними батьками, це навіть добре. Тоді б дітям було важко жити, якби поруч з ними були такі правильні батьки. Ми теж помиляємося. А те, що діти не слухаються - це ж в їхньому єстві. Вони шукають себе. Намагаються сформувати своє ставлення до цього світу. Вчимося знаходити компроміси."

ОЛЕКСАНДР ОВЧАРЕНКО,

ПЕРЕМОЖЕЦЬ У НОМІНАЦІЇ «БАТЬКО – ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ»,

ПРОТОЇЄРЕЙ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

У родині Жарикових двоє дітей, усі – прибічники здорового способу життя.

"Виховують діти і нас, дорослих. Вони висловлюють завжди своє слово. Кажуть: «Ось, тату, ти ж нас вчив завжди мати свою думку. Тато, прислухайся до нас ». Доводиться їх слухати. Нагорода - це в першу чергу показник успіху. Як кожна медаль, моя і моїх дітей. Навіть якщо це медаль за 2 або 3 місце. Це досягнення у вихованні і крок у доросле життя"

РОМАН ЖАРИКОВ, ПЕРЕМОЖЕЦЬ У НОМІНАЦІЇ «БАТЬКО – СПОРТСМЕН»

"У нас тато розумник. Він молодець. Таких тат потрібно ще пошукати. Він у всьому допомагає дітям, як у навчанні, так і в спорті. Спокій, надійність, впевненість - ось ці всі якості є у чоловіка, і я б хотіла, щоб вони прищепилися  і дітям. Більше харизми ще."

ТЕТЯНА ЖАРИКОВА, ДРУЖИНА РОМАНА ЖАРИКОВА

Біля головної сцени парку «Дубовий гай» на святкування Дня батька зібралися понад двох сотень запоріжців, за словами начальника управління по роботі з молоддю та сім’єю Запорізької міськради Олексія Савицького. Розважитися можна було на декількох майданчиках, серед яких – аквагрим, окуляри віртуальної реальності та робототехніка.

"У цьому році ми проводили ще конкурс «А мій батько…», де ми виявили найкращих батьків. В різних номінаціях. 15 чоловік будуть отримувати сьогодні грамоти в різних номінаціях. Це тільки з Запоріжжя. Це і родини сімейні, які працюють у нас. І військові. Для участі кожен бажаючий міг подати заявку і вже конкурсна комісія обирала тих батьків, хто на сьогоднішній день став найкращим. Але я вважаю, що для кожної дитини свій батько – найкращий. Обирали в залежності від номінації. Якщо це батько золоті руки, то дивилися ті роботи, які він зробив. Якщо батько-рятівник – який подвиг вчинив і таким чином. В деяких номінаціях не змогли обрати найкращого і буде два переможці"

ОЛЕКСІЙ САВИЦЬКИЙ, 

НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ПО РОБОТІ З МОЛОДДЮ ТА СІМ’ЄЮ

ЗАПОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Серед нагороджених батьків – майстри народного мистецтва, військові, спортсмени, рятувальники та представники трудових династій. Загалом, у конкурсному відборі взяли участь двісті родин.