В Запоріжжі презентували роман "Зраджений гетьман"

13:45, 17 жов. 2019
 
В Запоріжжі презентували роман

«Зраджений гетьман» – роман з такою назвою презентували вчора в Запоріжжі. Авторка книги - Ярослава Дегтяренко — сучасна запорізька письменниця. «Зраджений гетьман» - це другий роман з трилогії «Між двох орлів». Перша частина – «Гідний наступник». Обидві книги описують період гетьманування в Україні Івана Виговського. За словами письменниці, персонажі книги – справжні люди, а вигаданими є лише 4 особи.

"Насправді в мене спочатку склалося два персонажі, їхня любовна історія, потім я підібрала епоху. Але я не очікувала, що я знайду саме в період гетьманування Виговського. Це дуже цікаво, ті хто прочитав, кажуть що роман на часі, він своєчасний, він дуже багато розповідає про долю України, яка перекликається з сьогоденням. Окрім самого гетьмана, і його родини, в романі виступає родина Гориченків, які безпосередньо задіяні в самому сюжеті. Все що може мені знадобитися, я вичитую, аналізую, а потім вже роблю власний висновок. Тобто я не копіюю чужу працю. Зазвичай у науковців у них більше можливості, доступ до тих самих архіві, тощо. В мене ж такого немає. Мене туди ніхто не пустить."

Ярослава Дегтяренко, авторка роману  «Зраджений гетьман»

"Ярослава береться за дуже цікаві сторінки історії україни. за такі сторінки, за які майже ніхто, не те що не беруться, а бояться братися, бо це такі дуже спірні сторінки і багато дискусій з приводу того що відбувалося тоді на теренах україни ведеться. Ярославина проза цікава тим, мабуть, як і потрібно писати історичні романи. їх потрібно писати так, щоб їх читачеві було цікаво читати. і от ярослава це робить. ти можеш бачити справжнє документальне речі. деякі слова, які нам не знайомі, деякі події нам не знайомі. вона їх виносить і ми можемо їх прочитати, що це."

Анна Лупинос, модераторка презентації