Сьогодні на площі Фестивальній у Запоріжжі відбувся страйк проти глобальних змін клімату Fridays for NON-SCARY Future.

18:35, 1 лис. 2019
 
Сьогодні на площі Фестивальній у Запоріжжі відбувся страйк проти глобальних змін клімату Fridays for NON-SCARY Future.

   Сьогодні на площі Фестивальній у Запоріжжі відбувся страйк проти глобальних змін клімату Fridays for NON-SCARY Future. За підрахунками організаторів, участь у ньому взяли понад 15 осіб. Учасники акції звертаються до місцевої влади, аби звернули увагу на кліматичні проблеми. За словами учасника страйку – двадцятирічного Євгена Філіпова, він прагне спонукати та згуртувати людей до участі у вирішенні екологічних проблем. 

    "Хоча б ввести якісь санкції заводам, підприємствам, і так далі, якось впливати на Зеленбуд, вкладати туди гроші в бюджет. Раніше мене, можливо це не лякало, але зараз лякає. Я прокидаюсь, дивлюсь у вікно і бачу всюди цей смог" - каже учасник акції Євген Філіпов.

     "В акціях я беру участь не вперше. Я брала участь як у Запоріжжі в акціях, так і навіть їздила до Києва. Ми звертаємось як до уряду, щоб вони приймали певні рішення, і певні дії стосовно зміни екології в позитивну сторону. Особливо, враховуючи стан, який був тиждень тому – цей смог і так далі. Також хочемо закликати і людей до змін, адже без особистісних змін це також неможливо. Тобто, повинні ці сторони взаємодіяти  між собою і якось спільно це змінювати" - розповіла учасниця акції Аліна Капитова.

    "Я вважаю, це дуже важливим для нашої екології. І тим паче для України, тому що у нас дуже погане повітря, у нас проблеми з почвою, у нас проблеми взагалі з відношенням людей до цьої проблеми. Чим більше людей виходить на вулиці, чим більше людей вони перестають використовувати пластик, починають більше задумуватись про те, як зробити так, щоб нам було жити тут прекрасніше, вільно дихати, і робити все, щоб жити комфортно ті в майбутньому, і зараз" - розповіла учасниця акції Наталя Мавроді

  Відвідав акцію радник запорізького міського голови. 

    "Ми підготували дуже багато програм. Зараз триває підготовка до Еко-форуму, котрий буде спрямований на підготовку міста до вирішення кліматичних змін, змін клімату. Ми дізнались, що сьогодні у наш час, в Запоріжжі почав організовуватись молодіжний рух на захист клімату. І ми не могли стояти осторонь. Ми приїхали познайомитись, поспілкуватись. Спланували цілий план спільних дій. Чому? Бо ціль у нас одна – залишити своїм дітям, онукам, молоді планету в кращому стані, ніж вона зараз знаходитьсь" - зазначив радник Запорізького міського голови Валерій Еделєв.