На останніх хвилинах Українська збірна «вирвала» перемогу у Естонії

11:37, 15 лис. 2019
 
На останніх хвилинах Українська збірна «вирвала» перемогу у Естонії

Українська збірна з футболу вперше зіграла у Запоріжжі. На поле підопічні Андрія Шевченка вийшли проти збірної Естонії,  вчора 14 листопада на «Славутич-Арені». Подивитися товариську зустріч прийшло майже 12 тисяч вболівальників. За традицією ігор національної збірної кожен глядач отримував прапор України. Під час виконання гімну вболівальники підняли сотні стягів вгору. У Запоріжжі гімн співали разом зі співачкою Гайтаною. У першому таймі українські футболісти контролювали гру і впевнено володіли м’ячем. Провели кілька атак проте гол забити не вдавалося. У другому таймі ситуація кардинально не змінилася. Гості намагалися провести атаку і кілька разів у них це вийшло. Проте бажаного гола так і не забили. Здавалося, зустріч збірних завершиться з нульовим рахунком. Та не очікувано, у компенсований час, українська дружина відкрила рахунок. Роман Безус за допомогою рикошету забив гол ударом зі штрафного –1:0.

- "Ми очікували, ми знали, що вони будуть так грати. Команда чудово закривається. Намагається перекривати зони тому дуже було важливо забити перший м’яч. Мої хлопці створили багато моментів і ми заслуговували на інший рахунок . Особливо добре грали в першому таймі. Ми контролювали гру . Нам не вистачало реалізації. Проте сьогодні ми дали можливість тим гравцями, які менше грали" - говорить головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко.

- "Завдання було добре захищатися. У вівторок у нас дуже важка гра проти Голландії. Сьогодні ми отримали чудовий спаринг. Шева проводить чудову роботу. І хоча багато зірок не грали, моменти створювали молоді футболісти. Ми очікували такий хід гри. Проте ми мало володіли м’ячем. Хотілось показати більше" - каже головний тренер збірної Естонії з футболу Карел Волаїд.

Запоріжжя стало восьмим українським містом, яке приймало матч національної збірної. Під час зустрічі порядок забезпечували близько півтисячі поліцейських та майже 200 представників  охорони та стюарди. Для української збірної перемога над естонцями  стала десятою, ювілейною у серії безпрограшних матчів сезону.