Вихованців запорізького обласного ліцею-інтернату «Захисник» нагородили годинниками

12:21, 22 лис. 2019
 
Вихованців запорізького обласного ліцею-інтернату «Захисник» нагородили годинниками

 Трьох вихованців запорізького обласного ліцею-інтернату «Захисник» нагородили годинниками голови Верховної Ради України. Зробив це особисто Дмитро Разумков під час робочого візиту до Запоріжжя. Нагороди отримали і педагоги навчального закладу. 

  Кирило Рубекін навчається на другому курсі ліцею. Сюди поступив, аби навчитися військовій дисципліні, адже мріє пов’язати свої життя із військовою справою. По закінченню навчання в ліцеї планує поступати до Хмельницької академії Прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького. За успіхи у навчанні та активну громадську діяльність ліцеїста особисто нагородив Дмитро Разумков годинником голови Верховної Ради України. 

   "Подарували годинник від Верховної Ради України, звичайно, радість, вдячність». Я, коли поступив, активним дуже був у газеті. Активну серед ліцеїстів громадську діяльність проводжу» - розповів ліцеїст Кирило Рубекін. 

  Відзнаку отримав і Максим Стрельченко. Хлопець також навчається на другому курсі ліцею. Виховуючись у родині військових, Максим з малечку мріяв піти по стопах батьків. Окрім досягнень у навчанні, має і спортивні здобутки, за які отримав нагороду.

   «Відчуття такі добрі, хвилювався багато. Мені здається, що я отримав її за те, що я змагався у багатоборстві, був в основному складі нашого ліцею, брав участь у всеукраїнських змаганнях» - розповів ліцеїст Максим Стрельченко.

  Загалом в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» навчається 244 вихованця. Окрім шкільної програми 10 та 11-го класу, хлопці активно займаються фізичним вихованням та вивчають ази військової справи. Під час візиту до навчального закладу Дмитро Разумков оглянув казарми ліцеїстів, також пройшовся навчальними кабінетами. Серед випускників ліцею «Захисник» чимало військових Збройних Сил України, Нацгвардії та Прикордонної служби. Є і два Героя України – це Валерій Чибінєєв та Микито Яровий, нагороджений посмертно.

  «Держава буде робити все, що від неї буде залежати і депутатський корпус, і Кабінет Міністрів, і, в першу чергу, Президент держави, щоб ви могли навчатися, ви могли розвиватися , могли отримувати нові знання, отримувати новий досвід, але щоб цей досвід ніколи не був військовим» - каже Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.