Пам’ять Героя Небесної сотні та Героя України Сергія Синенка вшанували сьогодні у селі Володимирівка та в Запоріжжі

12:34, 22 лис. 2019
 
Пам’ять Героя Небесної сотні та Героя України Сергія Синенка вшанували сьогодні у селі Володимирівка та в Запоріжжі

  Пам’ять Героя Небесної сотні та Героя України Сергія Синенка вшанували сьогодні у селі Володимирівка та на запорізькій вулиці, що носить його ім’я. Зранку на сільському цвинтарі біля меморіалу Сергію Синенку зібрались жителі Володимирівки, рідні й друзі героя. Побратими, учасники Євромайдану, а згодом антитерористичної операції на сході України, тримали державні прапори. Капелан 55-ої окремої артилерійської бригади «Запорозька Січ» Андрій Фоменко провів поминальний молебень. Пам’ять загиблого вшанували хвилиною мовчання.

  Сергій Синенко – учасник двох євромайданів – київського та запорізького, а також Автомайдану, волонтер. Батько 4-х дітей. Загинув 13-го лютого 2014-го року на трасі Запоріжжя – Дніпропетровськ. Невідомі прострелили бензобак його машини, разом із автівкою чоловік згорів. За фактом злочину було відкрите кримінальне провадження, але майже 6 років потому вбивцю так і не знайшли. Сергію Синенку посмертно присвоїли звання Героя України. Одну з вулиць  Запоріжжя назвали його ім’ям.

  Після поминальних заходів у Володимирівці друзі та побратими Сергія Синенка приїхали на вулицю, що носить його ім’я. Провели поминальний молебень біля будинку, де він проживав, поклали квіти до меморіальної дошки. Законність перейменування вулиці, між тим, оскаржує у суді громадянин Запоріжжя Андрій Іванов. Чергове засідання відбудеться 4 грудня цього року в Адміністративному суді Запорізької області.

 

   "Коли тоді все трапилось, він дуже хвилювався. Думав, як допомогти Майдану. Діти тільки-но народилися. Він поїхав до Києва, повернувся і сказав: я буду допомагати їм тут, у Запоріжжі. Шукав гроші, купував теплі речі і все необхідне мітингувальникам, хто стояв за нашу Україну" - каже мати Сергія Синенка Наталія Синенко. 

   "По 4, по 5 разів міняли слідчих як у нас, так і у наших друзів. Ну, взяли на себе вбивство – "признаки Севастополя". Чоловік у балаклаві сказав відкритим текстом, що «приносимо в жертву патріота із Запоріжжя. Слідуюча черга – через неділю – із Дніпропетровська і Донецька. Тобто будемо приносити в жертву Запоріжжя, Дніпропетровськ, Донецьк - розповів батько Сергія Синенка, член комісії з розслідування вбивства Небесної сотні Петро Синенко.