В Запоріжжі відкриють 6 нових станцій моніторингу якості повітря

12:50, 22 лис. 2019
 
В Запоріжжі відкриють 6 нових станцій моніторингу якості повітря

  До кінця цього року в Запоріжжі відкриють шість нових станцій громадського моніторингу якості повітря. Сьогодні  в студії телеканалу UA: Запоріжжя відбулась презентація однієї з них. Організатори стверджують, що це надважливо для промислового міста. Тому в Запоріжжі вже працюють нові станції моніторингу якості атмосферного повітря, де вимірюють не тільки рівень забрудненості повітря пилом, а й іншими найбільш небезпечними речовинами.  

   "Сьогодні в рамках міжнародного проекту «Чисте повітря для України», яке реалізується спільно з активістами України, громадськими ініціативами та громадською організацією «Арника». Ми сьогодні отримали 6 станцій моніторингу в рамках цього проєкту шість станцій моніторингу з розширеним функціоналом, скажемо так «OXYGEN», які розробили для нас технічні експерти екосіті. Вони встановлюються в місті і дають можливість заміряти. Ці станції дають нам можливість заміряти не тільки пил, а й інші хімічні сполуки. Це дозволить мешканцям в режимі реального часу бачити забруднення" - розповіла голова ГО«Дзиґа» Олеся Крамаренко. 

  За словами науково-технічного радника проекту «Чисте повітря України» Максима Сороки, завдяки статистичному збору інформації є можливість проводити моніторинг якості атмосферного повітря.  Така станція буде розмішена і на будівлі телеканалу UA: «Запоріжжя». До кінця цього року усі станції будуть встановленні. Вартість однієї станції - до 4,5 тисяч гривень.