300 000 туристів щороку відвідують Запоріжжя

18:13, 14 січ. 2019
 
300 000 туристів щороку відвідують Запоріжжя

   Триста тисяч туристів щороку відвідують Запоріжжя. Кожен гість  міста сплачує відповідний туристичний збір, тим самим поповнюючи місцевий бюджет. Його ставку закладають у вартість проживання в готелі чи хостелі. З першого січня, згідно зі внесеними змінами до Податкового кодексу, розмір туристичного збору повинен збільшитися.

   Зміни до Податкового кодексу щодо туристичного збору набули чинності з 1 січня цього року. Так, ставку збору встановлює місцева влада за кожну добу тимчасового розміщення людини у місцях розселення: готелі, хостели, квартири. До 1 січня 2019 року розмір туристичного збору складав 1 % від вартості проживання у томі місці, де зупинився турист.  Нині – має прив’язуватись до мінімальної зарплатні.

  Сьогодні представники туристичного бізнесу та представники профільного департаменту не дійшли згоди щодо ставки туристичного податку. Наступну зустріч призначили на четвер, 17 січня. Затвердити ставку податку після рекомендацій повинні депутати міської ради, проголосувавши за відповідне рішення на сесії.