На перехресті проспектів Металургів та Соборного почали знімати асфальтне покриття

15:54, 16 сер. 2019
 
На перехресті проспектів Металургів та Соборного почали знімати асфальтне покриття

Таким чином стартував другий етап капітального будівництва зливової каналізації в центрі Запоріжжя. Хід реконструкції обговорили сьогодні на виїзній нараді запорізький міський голова та представники фірми підрядника – будівельної компанії «Євробудгруп».

Два дні знадобились для врегулювання руху міського транспорту в одному з найбільш навантажених перехресть Запоріжжя. Сьогодні зранку почали знімати дорожне покриття на аварійному відрізку проспекту Соборного.

Як повідомив Володимир Буряк, сьогодні на будівельний майданчик мають приїхати представники служб, чиї комунікації знаходяться у зоні будівництва – для з’ясування всіх господарських питань.  

- "Просадка дорожного полотна дуже глибока, і сьогодні просадка великим пятном вже підійшла, це в нас адреса проспект Соборний, 220. Вже близько пів метра, і вже буде фундамент будинку, тому для того, щоб не допустити, і провалля автомобілів на цьому місці, а також, руйнування будинків. Тріщини можуть з’явитися, тому було прийняте рішення, все ж таки, робити на цьому участку ремонт зливної каналізації, це те, що ми розуміємо. Там проходить на сьогоднішній день шестисотка каналізаційного колектора, а також рядом йде водогін вздовж проспекту. Рядом з проспекту Металургів йде ще одна каналізація зливова. Там і комунікації Укртелекому, і спецзв’язку, і газові комунікації" - зазначає Запорізький міський голова Володимир Буряк.

Як повідомив Володимир Буряк, сьогодні на будівельний майданчик мають приїхати представники служб, чиї комунікації знаходяться у зоні будівництва – для з’ясування всіх господарських питань.  

- "Ну, мабуть, метрів 50 тут між двома колодязями, то за новим проектом, дистанція буде зменшена десь вполовину. І на цьому місці зроблять ще три додаткових колодязя – для більш якісного обслуговування, щоб можна було робити ті, чи інші роботи, якщо буде на те необхідність. Я думаю, що незручностей для жителів навколишніх будинків не буде. Якщо будуть, будемо оперативно реагувати і тоді вже дивитися на порядок проведення робіт. Це будуть земляні роботи, негамірні. Все це буде під контролем" - каже Запорізький міський голова Володимир Буряк.

За проектом, будівництво каналізаційного колектору, разом із ремонтом дорожного покриття, триватиме два місяці. Передбачуваний термін завершення всіх робіт  – середина жовтня. Однак, за словами Володимира Буряка, дата – не остаточна, в разі необхідності, її відкорегують. Головне – якість проведених робіт. Разом із колектором, планують завершити й ремонт дороги на греблі Дніпрогесу. Працюватимуть цілодобово.

 

Нагадаємо:

У Запоріжжі перекриття перехрестя проспектів Металургів та Соборного викликало транспортний колапс


Початок капітального ремонту зливової каналізації у центрі Запоріжжя анонсували під час виїзної прес-конференції